Single post

Werkschoenen voor ingenieurs

Ben je een ingenieur of architect en heb je werkschoenen nodig met een chique uitstraling? Dan raad ik je aan om de rest van dit artikel te lezen.

In dit artikel zullen wij de meest gestelde vragen over werkschoenen voor ingenieurs beantwoorden om je zo te helpen bij het vinden van de schoenen die perfect passen bij jouw behoeften.

In welke gevallen zouden werkschoenen voor ingenieurs moeten worden gebruikt?

Het is verplicht voor ingenieurs en architecten om werkschoenen en verdere beschermende uitrusting te dragen wanneer ze een bouwlocatie of scheepswerf bezoeken, net als de andere werklieden. Op een bouwplaats is er inderdaad een risico op voetverwondingen, ook al ben je niet werkelijk op het terrein aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld uitglijden. Normale, dagelijkse schoenen zullen dit niet voorkomen, maar werkschoenen wel.

Aan welke normen voldoen werkschoenen voor ingenieurs?

Net als alle reguliere werkschoenen, voldoen werkschoenen voor ingenieurs aan de standaard: UNI EN ISO 20345 = ‘’Schoeisel uitgerust met neuzen, welke de drager beschermt tegen stoten en beknelling, met weerstand tegen energieën tot 200 J (joule) en tegen drukken van ten minste 15 kN (kilonewton)’’.

Technische kenmerken van werkschoenen voor ingenieurs:

  • Klassiek design, zodat ze ook onder een pak gedragen kunnen worden
  • Klassieke kleuren: zwart of bruin
  • Platte zolen (weinig tot geen profiel)
  • Vaak is de neus, om redenen van stijl, gemaakt van staal of aluminium, maar er zijn ook neuzen van niet-metalen materialen, zoals composiet of glasvezel.

Tegenwoordig worden ze steeds lichter en flexibeler. Vaak zijn ze gemaakt van hoogwaardig leer, full-grain. De zolen zijn vaak gemaakt van lichtgewicht Polyurethaan (PU), maar er zijn ook zolen van andere materialen.

Vaak zijn ze niet voorzien van steekvaste tussenzolen. Maar als je bouwterreinen of scheepswerven bezoekt, is deze bescherming wel ten zeerste aan te raden.

Er zijn diverse typen werkschoenen te vinden: S1, S1P, S2, S3.

Een snelle herinnering: S1 en S1P werkschoenen zijn niet vloeistof-afstotend, maar aan de ander kant zijn dit wel de meest ademende typen. De typen S2 en S3 zijn wel vloeistof-afstotend.

theme by teslathemes