Single post

Waterafvoer planning m.b.v. landschap

Waterafvoer is in feite waar het water heengaat en hoe het daarheen gaat. Vaak valt regenwater vanaf huizen en andere gebouwen direct weer op de grond. Dit kan geen kwaad als het water meteen wordt afgevoerd langs een helling. Zo wordt het water uit de buurt van de fundering gehouden. Na dit proces zal het water afstromen naar een zo laag mogelijk punt.

In gebruikelijke voorstedelijke gebieden zal het water naar de goot stromen, het is in de meeste gemeentes namelijk verplicht dat de huizen een stukje hoger worden gebouwd dan de straat. Dit zorgt ervoor dat alle wegen en opritten aangesloten zijn aan de goten. Doordat de goot ook op een helling ligt, stroomt het water meteen weg. Waar wij op gericht zijn is dat we het regenwater naar de goot krijgen zonder enige schade of problemen.

Zodra jij je situatie en budget hebt vastgesteld, is het tijd om de professionals erbij te roepen. Begin met het inschakelen van een professionele regengoot installatiebedrijf. Laat hen zien waar jij denkt dat de hemelwaterafvoer geplaatst zou moeten worden, laat de professionals hun advies en plan vertellen. Ze kunnen bijvoorbeeld andere plekken aanbevelen gebaseerd op de aantasting van het regenwater op verschillende plekken van het dak. Onthoudt dat de professionals het het beste weten.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door DDC Regenwater afvoertechniek.

theme by teslathemes